Program

/Program
Program 2018-03-29T11:34:40+00:00

Aktivitetsoversigt

Som det så ud i 2017 og med de rettelser, vi allerede nu ved bliver aktuelle for 2018.

Programmet vil løbende blive opdateret.

KLIK HER OG SE KORT OVER PILGRIMSRUTEN

Pilgrimsvandring:

Dagen starter ved kirken KL. 7.30 hvor der er pilgrimsvandring ud til helligkilden, 3,5 km x 2.Dette er et tilbud til dem, der vil opleve det åndelige aspekt ved helligkilden kombineret med en vidunderlig naturoplevelse.

Det var den tur de vanføre og skrøbelige, som det hed dengang, gik, når de skulle til kilden og tilbage til kirken. Det er da ikke utænkeligt, at de mest aflægs blev kørt i hestevogn, men flertallet havde ikke råd eller mulighed for denne luksus, så vi går, så at sige, i deres fodspor.

Sidste år var der 35 deltagere til denne vandretur i de tidlige morgentimer, og vi forventer at antallet vil stige i år. Turen ledes af kirkens sognemedhjælper Birgitte Kjær, der er en erfaren pilgrimsvandrer, der også kan fortælle om, hvor man skal henvende sig, hvis man i andre sammenhænge gerne vil udforske denne måde at komme i meditativ og spirituel kontakt med krop og natur.

KLIK HER OG SE KORT OVER PILGRIMSRUTEN

Middelaldermesse i Kirken:

Kl. 10.30 er der middelaldermesse i Vindinge Kirke ved sognepræst Kristina Løvenstrøm. Her vil der være optog med biskop, præster og munke fra middelalderen. Borgmester, adelsfolk, borgere og bønder vil myldre til, og bueskytter og andre krigere skal huske at lægge deres våben fra sig i våbenhuset, inden de går ind.

Der vil være røgelse og klingen af messedrengenes små klokker. Der vil være flerstemmig latinsk korsang, og vi får også selv lov til at prøve kræfter med det latinske sprog.

Selve messen vil være en tilnærmelse til det middelalderlige ritual, så vi får en fornemmelse af datidens kirkegang. Dengang varede gudstjenesten i timevis, men denne messe bliver kun to til tre kvarter lang. Alligevel når vi da at få en fornemmelse af, hvordan det har været.

Det bliver underholdende, medrivende og interessant.

Kl. 11 åbnes markedet officielt og løjerne kan begynde.

Der vil være underholdning ved middelaldergøglerne Ramashang og der vil blive sunget og spillet.

Riddertruppen De Frie Lanser laver opvisninger med kampheste og riddertræfninger, bueskydning fra hesteryg og sværdkamp til fods, og Nyborg slots Buelaug vil vise hvordan man laver pile og skyder til måls med middelalderbuer, og det nystiftede Armbrøstlaug vil vise deres våben frem.

 

 

Indgangen koster 30 kr. for alle over tre år, og børnene kan få et mærkekort, og med det i hånden kan de gå til mange forskellige aktiviteter. Når de har gennemført, hvad de har lyst til af disse, får de et flot diplom for udvist mod og ihærdighed.

Der er tale om bueskydning, prinsesseskole, riddertræning, ponyridning, smedning, tovtrækning, eventyr og keglespil samt en række andre aktiviteter.

Nyborg Musemuseumsbutik deltager med et bredt udvalg af historisk inspirerede varer. F. eks. ridderhjælme og våben til børn samt legetøj fra dengang.

Der vil derudover være boder med bl.a.pileflet, tekstiler, læder- og pelsvarer, mjød, vin, mad og ikke mindst den berømte Skt. Mads Kildeøl, der er brygget i dagens anledning og sælges til alle tørstige sjæle. Selvfølgelig er der også sodavand, most og saftevand samt pølser og snobrød til børnene foruden kaffe og kage til dem, der har lyst. Og der vil naturligvis være munke, der sælger afladsbreve og helligt vand fra Skt. Madskilden.

På Sankt Mads Marked kan børnene prøve at være Korsridder for en dag.

Og måske kan de være heldige at komme til at kæmpe med en rigtig ridder.

Vi har nu fået et ny spændende indslag på Sct. Mads markedet, idet Nyborg Miniby vil deltage med et udvalg af deres kopier af de ældste huse fra middelalderens Nyborg. Der vil nok også snige sig nogle yngre bygninger ind, da Nyborg Miniby jo er et tidsbillede fra dengang byen lå indenfor voldene. Men det bliver spændende at se projektet præsenteret, og en mulighed både for børn og voksne til at få et indblik i, hvordan man arbejder med de historiske bygninger og genskaber dem i miniformat.