Skt. Mads Kildemarked er et marked for hele familien ved Vindinge Kirke. Markedet har klart fokus på at børnskal få en god og aktiv oplevelse, men der er også tænkt på de voksne. Alle kommer til at mærke historiens vingesus, hvor man kan føle sig hensat til tidligere tiders folkelige dyrkelse af det overnaturlige, og forunderligekrydret godt op med gøgl, skæg og ballade samt øl, god mad og masser af spændende salgsboder.

Ved Holckenhavn Fjord ligger en helligkilde, som i tidernes morgen var særlig undergørende på Skt. Mads Dag, og syge og vanføre flokkedes omkring den for at blive helbredt for deres skavanker. Sidenhen drog de til Vindinge Kirke og ofrede i taknemmelighed til Skt. Mads altret, og i den forbindelse var der hvert år et stort marked ved kirken. Bl.a. derfor blev Vindinge Kirke Fyns største landsbykirke.

Dette kildemarked bliver hvert år i august genoplivet.

Dagen starter med pilgrimsvandring til helligkilden. Turen er et tilbud til dem, der vil opleve det åndelige aspekt ved helligkilden kombineret med en vidunderlig naturoplevelse.

Derefter er der middelaldermesse i Vindinge Kirke. Her vil der være optog med biskop, præster og munke fra middelalderen. Borgmester, adelsfolk, borgere og bønder vil myldre til, og bueskytter og andre krigere skal huske at lægge deres våben fra sig i våbenhuset, inden de går ind. Messen er ikke en regulær gudstjeneste – men en smagsprøve på, hvordan det var dengang med musik og stemning i middelalderens tegn. Messen varer ca. 30 minutter.

Efter messen åbnes markedet officielt, som regel af borgmesteren, og løjerne på engen bag kirken kan begynde. Der vil flere gange i løbet af dagen være underholdning ved gøglere og jonglør , og der vil uden tvivl blive sunget, spillet, danset og gøglet. Børn får ved indgangen udleveret et mærkekort, og med det i hånden kan de gå til de mange aktivitetssteder, og når de har gennemført dem de har lyst til, får de et flot diplom for udvist mod og ihærdighed. Der bliver bueskydning, prinsesseskole, riddertræning, smedning, trædrejning, tovtrækning, eventyr, keglespil og en masse andet, hvor børnene er i centrum. Der vil derudover være boder med bl.a. pileflet, tekstiler, læder- og pelsvarer, mjød, vin, mad og ikke mindst det helt unikke Skt. Mads Kildeøl , der er brygget til lejligheden og sælges til alle tørstige sjæle.

Selvfølgelig er der også is, pølser og snobrød til børnene samt kaffe og kage til dem, der har lyst, og mad til de sultne. Derud over bliver smagsprøver på ægte middelaldermad ved Kongens Fadebur, Østfyns museer.

Så tag hele familien i hånden og få en hyggelig dag i Vindinge.